Vask af uld og silke

10minSTYLING om Praktiske tips

Hej Lone

Jeg vil gerne høre din mening om vask af uld og silke. Jeg har været ude og shoppe lidt efterårstøj og har lige købt en lang strikjakke i ren uld og en lækker T-shirt i silke. I forretningen anbefalede de, at jeg brugte specielle vaskemidler til uld og silke, men jeg synes, det var ret dyrt, så det droppede jeg at købe. Er der nogen grund til, at investere i andet vaskemiddel end det, jeg normalt bruger, synes du?

Sensommerhilsen fra

Mette

—–

Hej Mette

Jeg kan svare dig helt kort: ja det er der rigtig god grund til. Specialvaskemidler fra f.eks. Woolite eller Classic Clothing Care plejer de naturlige fibre, som bliverudtørret og ødelagt af de normale vaskemidler. Jeg kan fortælle dig, at jeg faktisk lige har gjort denne erfarring selv. For selvom jeg normalt bruger specialmidler, havde jeg en sort silke T-shirt, som jeg brugte rigtig meget. Så indimellem røg den med ind sammen med det andet sorte tøj, når det skulle vaskes. Men allerede efter et par ganges vask var T-shirten ikke længere helt sort og dejlig blød, men i stedet gråsort og helt stiv. Rigtig ærgerligt så det gør jeg IKKE mere.

Mange hilsner

2 kommentarer

louise, 10. maj 2011

hej Lone,

Jeg har været så uheldig at spilde tandpasta (uden blegemiddel) på min nye, sorte silkechamise til 900 kr. Det er en eksklusiv top fra La Perlas undermærke og jeg ar fulgt anvisningen og vaskes den u koldt vand. Ligeledes har jeg brugt vaskemiddel til sarte teksstiler som uld og silke. Mit problem er, at pletten ikke vil forsvinde. Der er en lys plet, hvor tandpastaen ramte. Jeg synes også, at toppen har båret præg af at være håndvasket, dette selvom jeg har fulgt anvisningen og vasket den forsvarligt. Den er stivere i konturen og flere steder, sidder der små raster af vaskemidlet, selvom den er skyllet gentagne gange i rent og klart koldt vand. Kan du hjælpe mig med mit problem?

Lone, 13. maj 2011

Hej Louise
Tandpasta er faktisk ret svært at få af tøj og selvom du skriver, det er uden blegemiddel, vil jeg alligevel tro, at det kan have en blegende effekt.
Du skriver at der stadig sidder sæberester i stoffet og så er den helt sikkert ikke skyllet grundigt nok. Jeg ved ikke om du har brugt flydende vaskemiddel, men det er helt sikkert langt det bedste og også nemmest at skylle ud. Jeg vil anbefale dig, at du prøver at smøre lidt flydende vaskemiddel på selve pletten og lade det sidde lidt. Derefter skyller du grundigt i vand. En af grundene til at tandpastaen ikke er gået af kan være, at vandet har været for koldt til at opløse tandpastaen. Du kan sagtens vaske silke på 30-35 grader.
Prøv at vaske den igen og hvis der stadig er en afbleget plet kan du evt. prøve at indfarve den med en sort tusch. Du skriver ikke hvor stor pletten er men jeg har flere gange haft held med at “genindfarve” sådanne pletter. Men du skal være meget opmærksom på, at den sorte tusch så også er samme sorte nuance som toppen. Sort er ikke bare sort men kan gå helt fra gråsort over til meget rødlige nuancer. Prøv dig evt. forsigtigt frem med blot en lille prik på bagsiden i første omgang.
Held og lykke
Lone

Skriv en kommentar

Email og Navn skal udfyldes. Email offentliggøres ikke