Hverdagstøj til gymnasiet

10minSTYLING om Snit og pasformer, Stil

Hej

Jeg har længe haft svært ved at finde noget hverdagstøj, som jeg føler mig tilpas i.
Mine skuldre er ca. samme bredde som mine hofter, og trods mine kun 16 år bruger jeg en str. 75DD/70E i bh. Jeg har talje (78 cm.) og mine hofter er 100 cm. Jeg er 178 cm høj.

Jeg starter på gym. efter sommerferien, og syntes det er på tide at fine min stil og noget tøj jeg føler mig tilpas i. Jeg er vild med farver (specielt skrig pink) decideret bare skrigfarver.
Jeg kan godt lide højtaljede nederdele og bukser, jeg syntes det er pænt, men ved bare ikke om det er noget der dur til mig?!

Håber du kan hjælpe mig til hvad der kan klæde mig.

Med venlig hilsen Rikke C. G.

—–

Hej Rikke

Mange tak for din mail. Det er faktisk ret sjovt, at jeg får flere og flere mails og spørgsmål fra helt unge piger. Det vidner jo om, at I er en generation som både vil og tør mere og som heller ikke er bange for at spørge om råd og vejledning.

Det er selvfølgelig lidt svært for mig at rådgive dig uden at have set dig. Men ud fra dine mål og beskrivelse, vil jeg tippe dig til at være en type Carmen (timeglasfigur). Dvs. at du skal fremhæve din talje og derfor er højtaljede bukser og nederdele helt fine til dig. Du skal i det hele taget vælge tøj, som fremhæver, at du har en figur, da du ellers vil komme til at virke langt større, end du er. Prøv f.eks. også at bruge bælter som sidder i taljen.

Om du kan bruge de stærke farver i forhold til dine naturlige farver i hud, hår og øjne kan jeg ikke svare dig på. Men rent modemæssigt er det jo de farver, der er fremme nu og stilmæssigt passer det fint til helt unge piger. Så er det ikke de mest optimale farver til dig op til ansigtet kan du altid bruge dem i mindre mængder i dit tilbehør.

Da du starter i gymnasiet nu, ved jeg, at der vil komme til at ske rigtig meget for dig og at du nok vil ændre syn på mange ting de næste år. Så jeg vil foreslå dig, at du i hvert fald i starten satser på nogle rigtig gode basisting, som du nemt kan skifte stil på. Dvs. nogle bukser, jeans, leggings, nederdele, kjoler, T-shirts og jakker, som er forholdsvis enkle uden for mange detaljer. På den måde kan du nemt med sko, tasker smykker og tørklæder justere din stil, til du synes, det er den rigtige. Så kan du hen ad vejen begynde at købe tøj, som så også matcher den stil, du vil have.

Jeg håber, det giver dig lidt at gå videre med og jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse både med tøjet og gymnasiet.

Mange hilsner

Skriv en kommentar

Email og Navn skal udfyldes. Email offentliggøres ikke