Hvad tager jeg på til jobsamtale

10minSTYLING om Praktiske tips

Hej Lone

Jeg er i øjeblikket jobsøgende og har indtil nu været til et par samtaler dog uden at få jobbet desværre. Egentlig føler jeg mig godt kvalificeret til de job, jeg søger (økonomi), men jeg føler ikke rigtig, at jeg brænder igennem, når jeg sidder til jobsamtalen. Nok mest fordi jeg i min iver efter at se så “rigtig” ud som muligt, klæder mig meget stiligt og sådan er jeg slet ikke som person. Kan du give mig nogle gode råd, så jeg både kan se velkvalificeret ud og afspejle den person jeg er. Jeg er sidst i 40’erne og vejer de traditionelle 5 kg for meget ;0)

Hilsen Susanne Madsen

——

Hej Susanne

Tak for dit spørgsmål som er relevant for de fleste på et eller andet tidspunkt, så derfor bliver svaret lidt uddybende.

Først og det er måske lidt provokerende i disse tider, men måske du skal gå målrettet efter virksomheder, som passer til din person i stedet for at føle, at du skal lave dig om for at passe ind i firmaet? Jeg tror sidegevinsten her er, at du netop kan være dig selv i hele processen og dermed naturligt brænder mere igennem og dermed har større chance for at få jobbet. Men det er selvfølgelig at vende dit spørgsmål på hovedet, så nu får du tips til dit egentlige spørgsmål.

Først vil jeg anbefale dig at researche på firmaets dresscode og omgangstone på samme måde som du researcher på fakta oplysninger om firmaet. Du kan besøge hjemmesiden og der få et indtryk af dresscode, sproget i teksterne samt stilen i det grafiske design.

Derudover kan du søge blandt familie, venner og netværk efter personer, som har kendskab til firmaet og høre, hvordan firmakulturen er. Det bedste vil selvfølgelig være, hvis du kan få oplysninger om den person, du skal til samtale hos.

Som et 3. forslag kan du tage forbi virksomheden ved fyraftens tid og få et indtryk af de andre ansatte, når de er på vej hjem.

Nu har du i hvert fald et indtryk af, hvor af slappet og farverig du kan tillade dig at være i forhold til det job, du søger og dermed være mere dig selv. Det næste du skal tænke på er, at de første sekunder ofte er af afgørende betydning for, om du kommer i betragtning og det er derfor MEGET vigtigt, at du har noget tøj på, som du føler dig godt tilpas  i.

Derfor vil jeg råde dig til at finde 2 måske 3 sæt, som du føler, du har det godt i og som både opfylder dit krav til at se velkvalificeret ud og som passer til din personlighed og udnævne dem til jobsøgningssæt. Det behøver absolut ikke at være kedelige sæt, fordi det er basissæt. Vælg f.eks en jakke i en flot farve som klæder dig, eller i et flot stykke stof eller med flotte detaljer. Og på samme måde med bukser, nederdel eller kjole. MEN vær opmærksom på at vælge ting, som kan styles mere eller mindre afslappet efter hvad du ønsker at udstråle  til de forskellige interviews. Og her er det vigtigt, at du har forskelligt tilbehør som sko, smykker, bælter tørklæder og tasker. Jeg mener ikke, at du behøver at have MEGET tilbehør, men mere at du også her tænker på at have nogle forskellige udtryk at vælge imellem og noget som stadigvæk “er dig”.

En sidste ting : Tag ALDRIG  tøj eller tilbehør på, du ikke har haft på før. Det er vigtigt, at du ved, at du har det godt i sættet og at det f.eks. ikke krøller eller at man kan se, hvis du kommer til at svede.

Held og lykke med jobsøgningen.

Mange hilsner Lone

Skriv en kommentar

Email og Navn skal udfyldes. Email offentliggøres ikke